Uitvaartfotografie

Man bekijkt fotoalbum

Steeds vaker wordt de dag van de uitvaart gefotografeerd en/of gefilmd – met respect uiteraard. Wij horen veel positieve reacties van nabestaanden die gebruik gemaakt hebben van uitvaartfotografie. Zij geven vooral aan, ondanks hun verdriet, veel troost te putten uit de gemaakte beelden.

Film en fotografie is mede een uitkomst voor diegenen die om verschillende redenen niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Familie in het buitenland bijvoorbeeld, kan door het achteraf zien van de (bewegende) beelden van de uitvaart, toch het gevoel krijgen erbij geweest te zijn. En… daarmee berusten in het feit dat zij afwezig waren.

Uitvaart als herinnering

Op de dag van de uitvaart gaan er veel indrukken langs u heen, zoals bijvoorbeeld de aankomst van de stoet of het dragen van de kist. Vaak geven mensen aan dat zij zich niet eens meer voor de geest kunnen halen wie er aanwezig waren. Met wie zij gesproken hebben. Alles gaat in een roes voorbij.

Uitvaartstoet

Dunweg Uitvaartzorg kan het voor u mogelijk maken dat de uitvaart voor u gefotografeerd wordt; op een respectvolle, terughoudende manier zal de fotograaf aanwezig zijn om voor u de gebeurtenissen rond de plechtigheid vast te leggen. U kunt natuurlijk ook zelf iemand – een van de aanwezigen – vragen om foto’s te maken.

Foto’s, film, muziek en meer…

U kunt een boek laten maken met alleen beelden van de dag van de uitvaart of ervoor kiezen om tevens foto’s van de overledene, gedichten, boodschappen van naasten, tekeningen en meer toe te voegen. En denkt u eens aan een video met beelden die een compleet beeld geven van de afscheidsdag. Het vertrek van huis, de stoet, plechtigheid, condoleancebijeenkomst en wat u ook nog meer georganiseerd heeft voor het afscheid.

Bijzonder moment tijdens de uitvaart op foto vastgelegd

Aan de video kunt u ter afwisseling desgewenst de bij de uitvaart gekozen muziek laten toevoegen. En net als bij het fotoboek, kan ook een video een complete herinnering worden als u verder gaat dan dat. Familieleden, vrienden en kennissen zouden een boodschap of gedicht voor kunnen dragen of u kunt fimpjes van de overledene tijdens zijn/haar leven aan de video toevoegen. Het is een idee, zoals u zelf wellicht nog veel meer ideeën heeft om de gedachten aan uw dierbare levend te houden.

A walk down memory lane…

Naar behoefte kunt u er een gewoonte van maken om op de geboortedag van uw dierbare samen te komen en gezamenlijk het herinneringsboek en de herinneringsvideo weer te bekijken. Voor de nieuwe generatie is dit meteen een mooie/leuke gelegenheid om kennis te maken met het familielid dat zij niet gekend hebben.

Vader en dochter bekijken fotoboek
Kind bekijkt fotoboek

Spreekt het idee van uitvaartfotografie u aan, bespreekt u dit dan met Dunweg; wij hebben ervaring met diverse professionals. Maar ook als u film en fotografie liever zelf wilt regelen, is het aan te raden dit aan te geven bij de uitvaartverzorger. Deze kan hier dan rekening mee houden en u wellicht nog enkele tips geven die bij een uitvaart van belang kunnen zijn.

>> Uitvaartmuziek

Onze overige vestigingen