Achtergrondafbeelding

Historie Könst & Dunweg

Könst & Dunweg Uitvaartvaartzorg werd in 1991  als Uitvaartverzorging Könst opgericht door de heer Hans Könst.

nieuwkoop-gr-1

Tot 2007 hebben de heer Könst en zijn vrouw Mia dag en nacht alle werkzaamheden alleen verricht. Daarna namen zij in verband met het toegenomen aantal uitvaarten twee medewerkers in dienst. Als een hecht team binnen een gemeenschap van ca. 27.000 inwoners, verzorgden Hans en zijn medewerkers de uitvaarten, begrafenissen en crematies, terwijl Mia de administratieve ondersteuning voor haar rekening nam.

nieuwkoop-3  nieuwkoop-6

Samenwerking Dunweg Uitvaartzorg

Om de continuïteit van zijn bedrijf te waarborgen, is Hans Könst in 2013 de samenwerking aangegaan met Dunweg Uitvaartzorg. Hans Könst: “Dunweg hanteerde dezelfde doelstelling: een dorpse invulling, een persoonlijke benadering, met respect voor de wensen van de overledene en de nabestaanden. Hierdoor zou voor onze relaties alles bij het oude blijven en ben ook ik gewoon in de zaak mee blijven werken. Het was en is erg fijn om opeens op veel meer medewerkers terug te kunnen vallen. Dat voelt minder kwetsbaar.”

konst-dunweg
Alexander van der Pijl (directeur Dunweg), Wim van der Pijl, Hans Könst

Voor directeur Alexander van der Pijl – die bij Dunweg het stokje van zijn vader Wim had overgenomen – was de cirkel hiermee rond: “Mijn vader is geboren en getogen in Aarlanderveen, een omgeving waar hij als eigenaar van Dunweg vele uitvaarten verzorgd had. Het voelde daardoor erg vertrouwd om weer in Aarlanderveen en omstreken terug te zijn.”

Könst & Dunweg
Onder de nieuwe naam – Könst & Dunweg Uitvaartvaartzorg – werden de activiteiten van de onderneming voortgezet. Niet alleen vanuit het kantoorpand in Nieuwkoop – waar de heer Könst een vertrouwd gezicht is – maar vooral gestuurd vanuit het hoofdkantoor/uitvaartcentrum van Dunweg in Hoofddorp.

konst-1
Wilco Kramer de la Rie, Bea den Haan, Hans Könst

Begrafenisverenigingen

Door de goede contacten van de heer Könst bij de begrafenisverenigingen in de regio, waren in de loop der jaren van een viertal begrafenisverenigingen de verplichtingen overgenomen. Afspraken die hierbij met de leden van de verenigingen zijn gemaakt, zijn ook na de fusie met Dunweg Uitvaartzorg van kracht gebleven. Het betreft de volgende begrafenisverenigingen:

  • St. Joseph te Langeraar
  • Algemene Begrafenisvereniging Liemeer te Nieuwveen
  • De Laatste Eer te Nieuwkoop
  • St. Barbara te Nieuwkoop

nieuwkoop-4-zw

Uitvaartverzorgers

In Nieuwskoop en omgeving staan veelal Danny Akersloot en Bea den Haan u van dienst als uitvaartverzorgers.

Danny Akkersloot en Bea den Haan

Onze overige vestigingen